Rybíz ala brusinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg červený rybíz
podle chuti
1-2 dl rum
1 ks citron
2 ks hřebíček
1 kg cukr krupice
0 ks badyán
mletá skořice
1 ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Červený rybíz důkladně obereme a rozprostřeme na hluboký plech. Badyán a hřebíček rozdrtíme. Kořením spolu se skořicí a vanilkovým cukrem posypeme rybíz na plechu. Citron zbavíme kůry, nakrájíme na kolečka a několik jich nakrájíme nadrobno. Citronem posypeme rybíz, důkladně zamícháme a posypeme cukrem. Pak již rybíz nemícháme.

  2. Rybíz dáme do trouby zapéct tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyjmeme plech z trouby a prolijeme 1 - 2dl rumu.

  3. Rybíz ala brusinky promícháme a hned plníme do sklenic. Rybíz ala brusinky nesterilujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!