Rybízová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 5 lžic mléko 160 g tuk 1/2 balíčku prášek do pečiva 12 lžic cukr moučka 600 g rybíz 250 g hladká mouka
Postup Rybízová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 175 °C, hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
Změklý tuk rozetřeme s polovinou cukru a postupně přidáváme žloutky. Do lehké pěny vmícháme mléko a třetinu mouky
Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbytek cukru, znovu vyšleháme a lehce vmícháme do žloutkové pěny společně se zbytkem prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva
Těsto nalijeme do připraveného plechu a poklademe ovocem. Rybízovou bublaninu vložíme do trouby a zvolna upečeme dorůžova.