Rybízový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 2 lžíce cukr sůl 1 ks vejce 30 g máslo 2 ks žloutek 150 ml mléko 15 g droždí 250 g hrubá mouka 250 g měkký tvaroh 250 g červený rybíz 60 g hrubá mouka (drobenka) 40 g máslo (drobenka) 40 g cukr (drobenka)
Postup Rybízový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Vymícháme droždí, trochu cukru, mouky a vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme rozpustit.
Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme sůl, kvásek, vejce, zbylý cukr, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a podél stěn vytvarujeme vyšší okraje.
Drobenka
Do misky dáme hrubou mouku, cukr, přidáme máslo a rukou jej v mouce s cukrem rozemneme na drobenku.
V misce utřeme tvaroh se žloutky a cukrem na hladký krém. Náplň rozetřeme na těsto, poklademe kuličkami rybízu a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 minut.
Buchtu necháme vychladit a můžeme podávat.