Rybízový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
2 lžíce cukr
sůl
1 ks vejce
30 g máslo
2 ks žloutek
150 ml mléko
15 g droždí
250 g hrubá mouka
250 g měkký tvaroh
250 g červený rybíz
60 g hrubá mouka (drobenka)
40 g máslo (drobenka)
40 g cukr (drobenka)

Postup přípravy receptu

  1. Vymícháme droždí, trochu cukru, mouky a vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme rozpustit.

  2. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme sůl, kvásek, vejce, zbylý cukr, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a podél stěn vytvarujeme vyšší okraje.

  3. Drobenka

  4. Do misky dáme hrubou mouku, cukr, přidáme máslo a rukou jej v mouce s cukrem rozemneme na drobenku.

  5. V misce utřeme tvaroh se žloutky a cukrem na hladký krém. Náplň rozetřeme na těsto, poklademe kuličkami rybízu a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 minut.

  6. Buchtu necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!