Rychlá bábovka ze šlehačky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
250 ml cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
500 ml polohrubá mouka
1 lžíce kakaový prášek
250 ml smetana ke šlehání
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vše kromě kakaa smícháme ručním šlehačem. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

  2. Do druhé poloviny přimícháme lžíci kakaa a nalijeme na světlé těsto. Několikrát jakoby propíchneme obě vrstvy opačným koncem vařečky, aby vzniklo mramorování. Bábovku ze šlehačky pečeme na 180 °C a zkoušíme špejlí. Když se při propíchnutí nelepí na špejli těsto, je bábovka hotová.

  3. Rychlou bábovku ze šlehačky necháme vychladnout, vyklopíme, ocukrujeme a můžeme se do ní pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!