Rychlá bábovka ze šlehačky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 250 ml cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 500 ml polohrubá mouka 1 lžíce kakaový prášek 250 ml smetana ke šlehání podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Rychlá bábovka ze šlehačky recept
Postup přípravy receptu
-
Vše kromě kakaa smícháme ručním šlehačem. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Do druhé poloviny přimícháme lžíci kakaa a nalijeme na světlé těsto. Několikrát jakoby propíchneme obě vrstvy opačným koncem vařečky, aby vzniklo mramorování. Bábovku ze šlehačky pečeme na 180 °C a zkoušíme špejlí. Když se při propíchnutí nelepí na špejli těsto, je bábovka hotová.
Rychlou bábovku ze šlehačky necháme vychladnout, vyklopíme, ocukrujeme a můžeme se do ní pustit.