Rychlá hrníčková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
0 hrnků olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
cukr moučka
podle chuti
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 2 hrnky polohrubé mouky, přidáme 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru, půl hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva nebo 1 kávovou lžičku jedlé sody a vše zamícháme.

  2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou nebo kokosem vysypaný plech, posypeme ovocem a pečeme v předehřáté troubě až těsto zrůžoví. Těsto můžeme také rozdělit na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidáme kakao. Nejdříve nalijeme na plech světlé těsto, potom tmavé a pečeme. Buchta je upečená, když do ní píchneme špejlí a na špejli nezůstane těsto. Po upečení posypeme buchtu cukrem moučka.

  3. Rychlou hrníčkovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!