Rychlá jablková buchta s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg olej
4 ks vejce
1 dl mléko
3 ks jablko
2 ks prášek do pečiva
30 dkg cukr moučka
1 špetka mletá skořice
1 ks vanilkový cukr
1 špetka citronová kůra
45 dkg polohrubá mouka
drobenka
cukr
máslo
hladká mouka
podle potřeby
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s cukrem a skořicí. Olej, cukr, vejce, mléko, špetku citronové kůry a vanilkový cukr našleháme do pěny. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Připravíme si drobenku. Mouku, cukr a máslo smícháme dohromady, aby nám vznikla sypká hmota.

  2. Povrch těsta poklademe strouhanými jablky smíchanými s cukrem a skořicí. Na konec posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

  3. Rychlou jablkovou buchtu s drobenkou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!