Rychlá pikantní krkovice na hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička majoránka
2 ks cibule
0 lžiček mletý pepř
6 dl vlažná voda
0 lžiček mletý kmín
2 lžíce mletá sladká paprika
100 g sádlo na smažení
4 plátky vepřová krkovice bez kosti
podle chuti
5 stroužků česnek
1 dl smetana
1 lžička mletá pálivá paprika
podle potřeby
1 lžíce sůl
100 g plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
marináda
1 ks cibule
5 dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice bez kosti pěstí naklepeme, osolíme a pomažeme z jedné strany plnotučnou hořčicí. Potom je vložíme do misky, zasypeme jednou nakrájenou cibulí a zalijeme olejem. Krkovici necháme 5 hodin marinovat v chladu.

  2. Naložené plátky vyjmeme z misky a opražíme na pánvi hořčičnou stranou dolů. Než se krkovice opraží (asi 6 minut), pomažeme hořčicí vrchní stranu, kterou následně také opečeme. Opečené plátky masa dáme na talířek i s výpekem z pánve.

  3. Připravíme si omáčku. Na sádle osmažíme do světle hněda 2 najemno krájené cibule, 5 stroužků česneku, lžičku mletého kmínu, 1//2 lžičky pepře. Potom přidáme 2 lžíce sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky masoxu, 600 ml vlažné vody a vše společně vaříme 5 minut.

  4. Do omáčky vložíme plátky opražené krkovice i s veškerým výpekem a 20 minut dusíme na mírném ohni. Asi po 15 minutách přidáme lžičku majoránky, zahustíme hladkou moukou, osolíme a povaříme do 20 minut. Nakonec nalijeme do omáčky 1 dl smetany, zamícháme, počkáme 1 minutu a můžeme podávat.

  5. Rychlou pikantní krkovici na hořčici ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti. Výborná je rýže, brambory i hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!