Rychlá žampionová polévka se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 125 g máslo 2-3 lžíce hladká mouka 0.3 kg čerstvé žampiony 1 l voda nebo zeleninový vývar 250 ml smetana na vaření nebo ke šlehání na ozdobu pažitka nebo petrželka
Postup Rychlá žampionová polévka se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Na 1/2 másla krátce orestujeme čerstvé oloupané žampiony nakrájené na menší plátky (nebo kostičky - podle libosti), trochu podlijeme vodou a krátce podusíme, přidáme zbytek vody nebo zeleninového vývaru, provaříme.
Nakonec vmícháme jíšku připravenou nejlépe z druhé půlky másla (popř. oleje) a hladké mouky, opět chvíli provaříme a zjemníme šlehačkou či smetanou na vaření a podle chuti dosolíme.
Výborná je žampionová polévka posypaná petrželkou nebo pažitkou - může být i sušená - dodá polévce skvělou chuť.
Vše dělám doma od oka, každý určitě najde brzy tu svou nejlepší konzistenci a chuť této rychlé žampionové polévky se smetanou.