Rychlá žampionová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
125 g máslo
2-3 lžíce hladká mouka
0.3 kg čerstvé žampiony
1 l voda nebo zeleninový vývar
250 ml smetana na vaření nebo ke šlehání
na ozdobu
pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na 1/2 másla krátce orestujeme čerstvé oloupané žampiony nakrájené na menší plátky (nebo kostičky - podle libosti), trochu podlijeme vodou a krátce podusíme, přidáme zbytek vody nebo zeleninového vývaru, provaříme.

  2. Nakonec vmícháme jíšku připravenou nejlépe z druhé půlky másla (popř. oleje) a hladké mouky, opět chvíli provaříme a zjemníme šlehačkou či smetanou na vaření a podle chuti dosolíme.

  3. Výborná je žampionová polévka posypaná petrželkou nebo pažitkou - může být i sušená - dodá polévce skvělou chuť.

  4. Vše dělám doma od oka, každý určitě najde brzy tu svou nejlepší konzistenci a chuť této rychlé žampionové polévky se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!