Rychlý hrníčkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 3 hrnky polohrubá mouka drobenka 2 lžíce máslo 2 lžíce cukr krystal 1 hrnek hrubá mouka podle chuti 1-2 misky ovoce na obalení 3 lžíce cukr krystal podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Rychlý hrníčkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou nebo i hrubou mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Suroviny smícháme nasucho. Do sypké směsi přidáme olej, mléko a vejce. Vypracujeme polotuhé těsto.
Z másla, mouky a cukru připravíme drobenku.
Plech vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme. Na připravený plech rozprostřeme těsto. Připravíme si ovoce. Kompotované necháme okapat. Čerstvé ovoce nakrájíme a obalíme v krystalovém cukru. Ovoce naskládáme nahusto na plech s těstem. Nakonec koláč posypeme drobenkou.
Rychlý hrníčkový koláč pečeme v dobře vyhřáté troubě na nejvyšší stupeň asi 7 minut. Pak teplotu postupně snižujeme, aby se koláč dobře propekl až doprostřed a měl zlatohnědý povrch.
Upečený rychlý hrníčkový sypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. Rychlý hrníčkový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.