Rychlý jarní salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
ředkvičky
olivový olej
jarní cibulka
salátová okurka
vejce natvrdo
rané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Zeleninu podle podle potřeby očistíme.

  2. Zelí (musí být vážně rané) nasekáme najemno, přidáme nakrájenou okurku, ředkvičky, nasekanou cibulku a nakrájená vařená vajíčka. Štědře pokapeme olivovým olejem a dochutíme pouze trochou soli.

  3. V případě, že si chceme na salátu pochutnat i v období, kdy se rané zelí nedá sehnat, můžeme ho zaměnit ledovým salátem. V tom případě si hlavně musíme pamatovat, že salát se nemá krájet, ale trhat na kousky ručně.

  4. Množství surovin si určíme sami podle chuti a množství strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!