Rychlý platýs s kapary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 lžic kapary
4 porce filé z platýse
podle chuti
sůl
citron
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso platýse omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme z obou stran na rozpáleném másle. Maso z výpeku vyndáme a uchováme na teple.

  2. K výpeku přidáme ještě kousek másla, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, asi lžičku citronové kůry, kapary a necháme 2 minuty probublávat.

  3. Platýse rozdělíme na talíře, přelijeme kapary s omáčkou a podáváme s kuskusem, bulgurem, šťouchanými brambory apod. Rychlý platýs s kapary je dobrý i s opečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!