Rychlý žmolenkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 3 ks vejce 125 g máslo 0.5 l mléko 50 g rozinky 0 ks citron 1 hrnek cukr krupice citronová kůra 3 hrnky polohrubá mouka 3 kelímky měkký tvaroh 1 balíček prášek do pěčiva
Postup Rychlý žmolenkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla, mouky, cukru a prášku do pečiva uděláme žmolenku. Na vymaštěný plech nasypeme žmolenku, ale asi 3 - 4 lžíce dáme stranou.
Připravíme si nádivku. Vyšleháme tvaroh s vejci, mlékem a cukrem. Přidáme rozinky, citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Nádivku rovnoměrně nalijeme na žmolenku na plechu. Povrch poklademe plátky másla a rychlý žmolenkový koláč dáme péct. Žmolenkový koláč pečeme dorůžova.
Upečený rychlý žmolenkový koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Můžeme ho jíst i teplý, ale bude se drobit.