Rychlý žmolenkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
3 ks vejce
125 g máslo
0.5 l mléko
50 g rozinky
0 ks citron
1 hrnek cukr krupice
citronová kůra
3 hrnky polohrubá mouka
3 kelímky měkký tvaroh
1 balíček prášek do pěčiva

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, mouky, cukru a prášku do pečiva uděláme žmolenku. Na vymaštěný plech nasypeme žmolenku, ale asi 3 - 4 lžíce dáme stranou.

  2. Připravíme si nádivku. Vyšleháme tvaroh s vejci, mlékem a cukrem. Přidáme rozinky, citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Nádivku rovnoměrně nalijeme na žmolenku na plechu. Povrch poklademe plátky másla a rychlý žmolenkový koláč dáme péct. Žmolenkový koláč pečeme dorůžova.

  3. Upečený rychlý žmolenkový koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Můžeme ho jíst i teplý, ale bude se drobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!