Rýže s kuřecími játry, piniovými oříšky a rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic máslo
12 ks šalotka
100 g rybíz
600 ml kuřecí vývar
125 g sekaná petrželka
100 g piniové oříšky
1 kg kuřecí játra
375 g krátkozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra omyjeme a odstraníme případné šlachy. Nakrájíme je na malé kousky.

  2. Ve velkém kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme rýži s játry, zalijeme vývarem, osolíme, přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni asi 30 minut, dokud se vývar nevstřebá a rýže nezměkne. Občas promícháme.

  3. Pokud rýže ještě není hotová a směs je suchá, přilijeme trochu vody. Jakmile je rýže uvařená, vmícháme nasekanou petrželku, piniové oříšky a rybíz.

  4. Rýži s kuřecími játry, piniovými oříšky a rybízem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!