Rýžové Cinzano recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 kg cukr 0.5 lžičky tymián 7 l voda 2 ks citron 30 ks hřebíček 10 ks nové koření 2 balíčky vanilkový cukr 0.5 lžičky muškátový květ 1 ks celá skořice 0.5 lžičky mletý zázvor podle potřeby rýže
Postup Rýžové Cinzano recept
Postup přípravy receptu
-
Vodu svaříme s 3 kg cukru. Ze dvou dobře omytých citronů nastrouháme kůru a zbytek citronu nakrájíme na kolečka.
Ke svařené cukrové vodě přidáme rýži, droždí, vanilkový cukr, hřebíček, nové koření, kousek celé skořice, muškátového květu, tymián, mletý zázvor a nastrouhanou kůru. Doplníme o kolečka citronu.
Směs necháme 6 týdnů kvasit, poté scedíme z rýže a koření a necháme 2 týdny ustát. Pak rýžové cinzano stáčíme do lahví.
Cinzano podáváme vychlazené a zdobíme plátkem citronu.