Rýžové Cinzano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kg cukr
0.5 lžičky tymián
7 l voda
2 ks citron
30 ks hřebíček
10 ks nové koření
2 balíčky vanilkový cukr
0.5 lžičky muškátový květ
1 ks celá skořice
0.5 lžičky mletý zázvor
podle potřeby
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Vodu svaříme s 3 kg cukru. Ze dvou dobře omytých citronů nastrouháme kůru a zbytek citronu nakrájíme na kolečka.

  2. Ke svařené cukrové vodě přidáme rýži, droždí, vanilkový cukr, hřebíček, nové koření, kousek celé skořice, muškátového květu, tymián, mletý zázvor a nastrouhanou kůru. Doplníme o kolečka citronu.

  3. Směs necháme 6 týdnů kvasit, poté scedíme z rýže a koření a necháme 2 týdny ustát. Pak rýžové cinzano stáčíme do lahví.

  4. Cinzano podáváme vychlazené a zdobíme plátkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!