Rýžový salát s treskou, kukuřicí a paprikou. recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks majonéza
25 dkg treska
1 lžíce citronová šťáva
1 konzerva sterilovaná kukuřice
50 dkg rýže basmati
1 ks paprika (oranžová)
podle chuti
sůl
černý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Tresku důkladně omyjeme, osušíme, zakápneme citronem, osolíme, okmínujeme a nakrájíme na kousky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Na vyšší pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku, přidáme kousky tresky. Necháme vše vychladnout a promícháme.

  3. Přidáme sterilovanou kukuřici, papriku a majonézu. Můžeme dochutit černým pepřem.

  4. Tresku se zeleninou podáváme s rýží. Případně můžeme rýži s rybou smíchat a podávat jako rizoto.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!