Salát strýce Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek majonéza
0.3 kg rajče
2 svazečky ředkvička
citronová šťáva
2 ks vejce natvrdo
1 ks střední pórek
15 dkg šunka nebo šunkový salám
0.3 kg menší barevné fazole
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočené drobnější fazole uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, scedíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  2. Pórek umyjeme, nakrájíme na kolečka, rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. S fazolkou smícháme všechno v misce, osolíme a opepříme, zakápneme citronem, přidáme majonézu a necháme odležet.

  3. Potom dáme hromádku salátu na talíř, obložíme uzeninou, čtvrtkami vajec natvrdo, ředkvičkami a posypeme pokrájenou pažitkou. Salát strýce Pepana podáváme s houskou.

  4. Pro vegetariány místo salámu použijeme plátkový sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!