Salát z červené řepy a zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cibule
1 kg hlávkové zelí
1 kg červená řepa
nálev
100 g sůl
500 ml ocet
1 l voda
15 ks umělé sladidlo (tabletky)

Postup přípravy receptu

  1. Ocet svaříme s vodou, sladidlem a solí. Té můžeme dát více.

  2. Červenou řepu umyjeme a uvaříme ji neoloupanou v nálevu doměkka. Pak ji propláchneme studenou vodou a oloupeme. Řepu nastrouháme na nudličky. Zelí a cibuli očistíme a obojí nakrájíme na nudličky.

  3. Nálev uvedeme do varu a přidáme uvařenou řepu, nakrájené zelí a cibuli.

  4. Vše vaříme v nálevu 10 minut, potom naplníme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

  5. Sterilovaný salát z červené řepy a zelí podáváme k jídlu podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!