Salát z fazolí a celeru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl ocet 1 ks velká cibule 1 konzerva sterilovaný celer 1 konzerva fazole v rajčatové šťávě 0.3 sklenice houby ve sladkokyselém nálevu
Postup Salát z fazolí a celeru recept
Postup přípravy receptu
-
Otevřeme si všechny konzervy. Celý obsah konzervy s fazolemi přelijeme do mísy. Přecedíme konzervovaný celer. Pokud je třeba, překrájíme jej na drobné kousky. Také překrájíme houby na menší kousky.
Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme ji najemno. V rychlovarné konvici uvaříme vodu a cibuli vroucí vodou spaříme. Pak ji propláchneme studenou vodou a přidáme ji do mísy k fazolím.
Vše promícháme. Jestliže je třeba ochutíme salát octem nebo nálevem z celeru nebo hub. Pokud není nálev dostatečne slaný, salát přisolíme.
Podáváme s chlebem a teplým párkem.