Salát z fazolí a celeru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
ocet
1 ks velká cibule
1 konzerva sterilovaný celer
1 konzerva fazole v rajčatové šťávě
0.3 sklenice houby ve sladkokyselém nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Otevřeme si všechny konzervy. Celý obsah konzervy s fazolemi přelijeme do mísy. Přecedíme konzervovaný celer. Pokud je třeba, překrájíme jej na drobné kousky. Také překrájíme houby na menší kousky.

  2. Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme ji najemno. V rychlovarné konvici uvaříme vodu a cibuli vroucí vodou spaříme. Pak ji propláchneme studenou vodou a přidáme ji do mísy k fazolím.

  3. Vše promícháme. Jestliže je třeba ochutíme salát octem nebo nálevem z celeru nebo hub. Pokud není nálev dostatečne slaný, salát přisolíme.

  4. Podáváme s chlebem a teplým párkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!