Salát z hlávkového zelí s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- nálev 1 lžíce cukr 1 lžíce olej 1 lžička sůl 1 dl ocet 2 dl vařící voda 0 lžiček pepř salát 4 ks jablka 0 hlávek hlávka bílého zelí
Postup Salát z hlávkového zelí s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky a vsypeme do hrnce s malým množstvím (2,5 dcl) vařící se vody a ponecháme bez pokličky asi 5 minut propařovat za občasného míchání, až se voda téměř vyvaří.
Do takto zpařeného horkého zelí přidáme pepř, sůl, cukr, tenké plátky jablek a za stálého míchání přidáváme ocet. Průběžně ochutnáváme, abychom to s octem nepřehnali. Chuť by měla být nasládle kyselá.
Salát necháme vychladnout v chladničce asi 12 hodin. Před podáváním salát lehce promícháme.
Do salátu z hlávkového zelí s jablky můžeme vmíchat i 1,5 dcl zakysané smetany.