Salát z hlávkového zelí s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nálev
1 lžíce cukr
1 lžíce olej
1 lžička sůl
1 dl ocet
2 dl vařící voda
0 lžiček pepř
salát
4 ks jablka
0 hlávek hlávka bílého zelí

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky a vsypeme do hrnce s malým množstvím (2,5 dcl) vařící se vody a ponecháme bez pokličky asi 5 minut propařovat za občasného míchání, až se voda téměř vyvaří.

  2. Do takto zpařeného horkého zelí přidáme pepř, sůl, cukr, tenké plátky jablek a za stálého míchání přidáváme ocet. Průběžně ochutnáváme, abychom to s octem nepřehnali. Chuť by měla být nasládle kyselá.

  3. Salát necháme vychladnout v chladničce asi 12 hodin. Před podáváním salát lehce promícháme.

  4. Do salátu z hlávkového zelí s jablky můžeme vmíchat i 1,5 dcl zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!