Salát ze žampionů recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 4 lžíce olej sůl 4 lžíce ocet 1/2 ks citron 500 - 600 g žampiony pepř 2 lžíce olivový olej 2 ks jarní cibulka
Postup Salát ze žampionů
Postup přípravy receptu
-
Cibulku a petrželku jemně nasekáme
Žampiony omyjeme, kloboučky sloupneme a nakrájíme na plátky. Pokapeme vymačkanou šťávou z citronu
Na pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmahneme žampiony a asi 4 minuty je podusíme ve vlastní šťávě
Olej smícháme s octem, cukrem, solí a pepřem. Můžeme případně naředit trochou studené vody
Podušené žampiony přendáme do misky, přisypeme cibulku, polijeme okořeněným octem s olejem a dobře promícháme. Necháme vychladnout
Žampionový salát posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme jako přílohu k minutkám z masa.