Segedínský guláš po staru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g česnek
30 g sůl
250 g mléko
150 g cibule
1 g kmín
500 g voda
50 g hladká mouka
1 kg vepřový bůček
800 g kyselé zelí
15 g mletá sladká paprika
120 g škvařené sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Vypraný vepřový bůček rozsekáme na kostky. Kyselé zelí opereme a rozkrájíme nahrubo.

  2. Na poloviční dávce sádla osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova, zamícháme mletou papriku, ihned zalijeme trochou vařící vody a přivedeme do varu. Kostky bůčku vložíme do vařícího základu, přidáme sůl, kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě.

  3. Když je maso napolo podušené, přidáme rozkrájené zelí, zalijeme vařící vodou tolik, aby maso se zelím nebylo úplně potopené a dusíme asi 15 minut.

  4. Pak zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbývajícího sádla a mouky, dobře rozmícháme, aby nezůstaly hrudky a dusíme dále při občasném zamíchání, až je maso takřka měkké, pak rozředíme mlékem, ochutíme utřeným česnekem a dobře provaříme.

  5. Segedínský guláš po staru podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!