Segedínský sójový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 4 ks cibule 1 špetka kmín 1 lžíce vegeta 1 kelímek kysaná smetana 4 lžíce hladká mouka 1 lžička pálivá paprika 1 balíček mletá sladká paprika 1 plechovka kysané zelí 1 balíček sójové kostky podle potřeby olej
Postup Segedínský sójový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Sójové kostky povaříme s vegetou, po vychladnutí vymačkáme přebytečnou vodu. Nálev ze sójových kostek použijeme později.
Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme ve velkém hrnci na oleji, přidáme celé balení sladké papriky, lžičku pálivé papriky, kmín, sójové kostky a zalijeme nálevem ze sójových kostek.
Předem povařené kysané zelí pokrájíme a vložíme do hrnce, dále přidáme prolisovaný česnek a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu.
Segedínský sójový guláš podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.