Segedínský sójový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
4 ks cibule
1 špetka kmín
1 lžíce vegeta
1 kelímek kysaná smetana
4 lžíce hladká mouka
1 lžička pálivá paprika
1 balíček mletá sladká paprika
1 plechovka kysané zelí
1 balíček sójové kostky
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky povaříme s vegetou, po vychladnutí vymačkáme přebytečnou vodu. Nálev ze sójových kostek použijeme později.

  2. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme ve velkém hrnci na oleji, přidáme celé balení sladké papriky, lžičku pálivé papriky, kmín, sójové kostky a zalijeme nálevem ze sójových kostek.

  3. Předem povařené kysané zelí pokrájíme a vložíme do hrnce, dále přidáme prolisovaný česnek a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu.

  4. Segedínský sójový guláš podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!