Selská mísa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 g česnek sůl 100 g cibule kmín 50 g sádlo 250 g vepřový bůček 250 g uzená krkovička 250 g moravská klobása příloha kysané sterilované zelí bramborové knedlíky
Postup Selská mísa recept
Postup přípravy receptu
-
Omytý vepřový bůček osolíme a opečeme s kmínem a nasekanou cibulí doměkka. Ochutíme česnekem.
Zvlášť uvaříme uzenou krkovičku. Klobásu opečeme na sádle.
Úprava pokrmu na talíři: Do středu dáme porci zelí, kterou obložíme plátky opečeného bůčku, uvařené uzené krkovičky a opečenou klobásu. Selskou mísu přelijeme vlastním výpekem z masa a tukem z propečených klobás. Samostatně jako součást selské mísy podáváme bramborové knedlíky.