Selská mísa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 g česnek
sůl
100 g cibule
kmín
50 g sádlo
250 g vepřový bůček
250 g uzená krkovička
250 g moravská klobása
příloha
kysané sterilované zelí
bramborové knedlíky

Postup přípravy receptu

  1. Omytý vepřový bůček osolíme a opečeme s kmínem a nasekanou cibulí doměkka. Ochutíme česnekem.

  2. Zvlášť uvaříme uzenou krkovičku. Klobásu opečeme na sádle.

  3. Úprava pokrmu na talíři: Do středu dáme porci zelí, kterou obložíme plátky opečeného bůčku, uvařené uzené krkovičky a opečenou klobásu. Selskou mísu přelijeme vlastním výpekem z masa a tukem z propečených klobás. Samostatně jako součást selské mísy podáváme bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!