Silvestrovské žabky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 4 stroužky česnek 125 g máslo 2 ks tavený sýr v tubě těsto 0.3 lžičky sůl 30 g máslo 30 cl mléko 30 g droždí 20 g cukr krystal 500 g polohrubá mouka na potření 1 ks vejce nádivka petrželka 2-3 ks klobása na ozdobu 1 hrst sezam
Postup Silvestrovské žabky recept
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí připravíme kynuté těsto, které po vykynutí rozválíme na 1,5 cm placku. Z těsta vykrajujeme kolečka v průměru 2 - 2,5 cm.
Kolečka naklademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme dokynout. Ještě před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamem a upečeme při teplotě 180 - 200 °C.
Mezitím si připravíme náplň vymícháním másla, taveného sýru v tubě (Bambino), přimícháme i oloupaný a prolisovaný česnek.
Upečené žemličky po vychlazení rozkrojíme a do 3/4 potřeme náplní, vložíme kolečko klobásy a na ní ještě kousek zelené petrželky.
Dávka postačí na 60 až 70 silvestrovských žabek. Recept je vhodný i pro jinou slavnostní příležitost.