Šípkový sirup s rakytníkem a mátou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
150 g šípky
50 g kyselina citronová
50 g čerstvá máta
50 g rakytník
podle chuti
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Šípky, rakytník a mátu očistíme od nečistot, rozmačkáme a vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Směs přecedíme přes jemné plátýnko.

  2. K vzniklé šťávě přidáme cukr, kyselinu citronovou a zahříváme do doby, než se cukr rozpustí.

  3. Šípkový sirup s rakytníkem a mátou slijeme do lahví a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

  4. Takto připravený šípkový sirup ředíme podle chuti vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!