Skopová pečeně na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 0 lžiček mletý pepř 60 dkg skopová kýta podle potřeby voda hladká mouka
Postup Skopová pečeně na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Skopové maso omyjeme, odstraníme lůj a potřeme prolisovaným česnekem se solí, pak opepříme.
Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso a prudce ho na všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a pečeme nejprve pod pokličkou. Pak dopečeme bez pokličky za občasného polévání vypečenou šťávou.
Měkké maso vyjmeme.
Šťávu částečně vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme a povaříme. Povařenou šťávu přecedíme na nakrájené maso.
Plátky skopové pečeně na česneku podáváme na nahřátých talířích s bramborovými knedlíky.