Skopová pečeně na pivu se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
3 dl voda
1 lžička mletý pepř
4 lžíce hladká mouka
3 dl světlé pivo
10 dkg tvrdý sýr
1 palička prolisovaný česnek
10 dkg prorostlá slanina
1 kg skopové maso
0.5 paličky česnek (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso odblaníme a zbavíme jej nežádoucího tuku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky - polovinu nakrájené slaniny vložíme na dno pekáče.

  2. Oloupeme jeden a půl hlavičky česneku. Jednu hlavičku prolisujeme, smícháme se solí a pepřem. Druhou půlku nakrájíme na nudličky, jimi důkladně prošpikujeme maso. Prolisovaný česnek se solí a pepřem vetřeme do povrchu skopového masa.

  3. Maso vložíme do pekáče, pokryjeme druhou půlkou nakrájené slaniny, podlijeme 3dl vody a přikryté pečeme 1,5 hodiny téměř doměkka. Poté maso podlijeme pivem a dopékáme odkryté doměkka za častého přelévání výpekem.

  4. Sýr nastrouháme a smícháme s moukou. Maso po upečení vyjmeme a do výpeku zamícháme nastrouhaný sýr s moukou a znovu necháme provařit v troubě. Do výpeku vložíme naporcované skopové maso a ještě krátce prohřejeme.

  5. Skopovou pečeni na pivu se sýrem podáváme s bramborovým knedlíkem na nahřátých talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!