Skopová pečeně na pivu se sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce sůl 3 dl voda 1 lžička mletý pepř 4 lžíce hladká mouka 3 dl světlé pivo 10 dkg tvrdý sýr 1 palička prolisovaný česnek 10 dkg prorostlá slanina 1 kg skopové maso 0.5 paličky česnek (plátky)
Postup Skopová pečeně na pivu se sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Skopové maso odblaníme a zbavíme jej nežádoucího tuku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky - polovinu nakrájené slaniny vložíme na dno pekáče.
Oloupeme jeden a půl hlavičky česneku. Jednu hlavičku prolisujeme, smícháme se solí a pepřem. Druhou půlku nakrájíme na nudličky, jimi důkladně prošpikujeme maso. Prolisovaný česnek se solí a pepřem vetřeme do povrchu skopového masa.
Maso vložíme do pekáče, pokryjeme druhou půlkou nakrájené slaniny, podlijeme 3dl vody a přikryté pečeme 1,5 hodiny téměř doměkka. Poté maso podlijeme pivem a dopékáme odkryté doměkka za častého přelévání výpekem.
Sýr nastrouháme a smícháme s moukou. Maso po upečení vyjmeme a do výpeku zamícháme nastrouhaný sýr s moukou a znovu necháme provařit v troubě. Do výpeku vložíme naporcované skopové maso a ještě krátce prohřejeme.
Skopovou pečeni na pivu se sýrem podáváme s bramborovým knedlíkem na nahřátých talířích.