Skopové maso se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
200 g brambory
1 ks cibule
2 ks rajče
2 ks zelená paprika
600 g hlávkové zelí
40 g vepřové sádlo
400 g skopové maso
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelenou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na osminy. Česnek oloupeme a rozetřeme. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Zelí nakrájíme na nudličky.

  3. Skopové maso opečeme na vepřovém sádle, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme a dusíme asi 15 minut. Potom přidáme nakrájené zelené papriky, nakrájená rajčata, rozetřený česnek a mletou červenou papriku. Skopové se zeleninou podlijeme trochou masového vývaru a krátce povaříme.

  4. Nakonec přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí, podlijeme trochou masového vývaru a dusíme doměkka.

  5. Skopové maso se zelím podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!