Sladkokyselé okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
4 snítky kopr
1 ks mrkev
2 listy bobkový list
8 kuliček nové koření
2 lžičky hořčičné semínko
12 kuliček celý černý pepř
2 kg okurky nakládačky
nálev
35 g cukr
14 g sůl
125 ml ocet
500 ml voda
7 ks umělé sladidlo (tabletka)

Postup přípravy receptu

  1. Okurky propláchneme a asi 3 hodiny necháme namočené ve studené vodě. Pak je důkladně, ale velmi opatrně očistíme jemným kartáčkem, abychom neporušili slupky a ještě jednou propláchneme. Necháme okapat.

  2. Sklenice a víčka umyjeme a opláchneme. Do sklenic rozdělíme pepř, nové koření a hořčičné semínko. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, mrkev očistíme a pokrájíme také na kolečka.

  3. Na nálev svaříme vodu, ocet, sůl, cukr, umělé sladidlo, promícháme a sejmeme z plotýnky. Okurky napěchujeme do sklenic, proložíme koprem, cibulí a mrkví. Nakonec přidáme do každé sklenice půl bobkového listu a zalijeme horkým nálevem.

  4. Uzavřeme víčky a při teplotě 85 °C sterilujeme sladkokyselé okurky 20 minut. Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na tmavém, chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!