Slané linecké těsto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
125 g máslo
1 ks žloutek
20 dkg hladká mouka
4 lžíce studená voda

Postup přípravy receptu

  1. Lehce rozměklé máslo nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy a přidáme mouku, vodu, sůl a žloutek. Vypracujeme na hladký bochánek a necháme hodinu (nejlépe i přes noc) chladnout v lednici.

  2. Když budeme chtít těsto použít k přípravě dalšího pokrmu, vyválíme jej a vložíme do kulaté pečící formy. Nazdobíme sýrem, zeleninou nebo masem a pečeme v troubě asi při 200 °C, dokud těsto na okrajích nezhnědne.

  3. Neupečené slané linecké těsto vydrží v lednici až týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!