Slané preclíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 1 ks žloutek smetana 250 g hladká mouka hrubá sůl 250 g pohanková mouka
Postup Slané preclíky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme, prosijeme a spolu s máslem, solí a trochou smetany zpracujeme v těsto.
Z těsta "uždibujeme" kousky a z nich válíme dlouhé tenké válečky. Z válečků tvarujeme preclíky. Hotové preclíky pokládáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme dorůžova.
Smícháme trochu mouky, hrubé soli a vody, touto směsí postříkáme preclíčky, dáme na vymaštěný plech a ještě na pár minut vložíme do předehřáté trouby.
Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla