Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 ks vejce 2 ks cibule 0,5 ks pórek 10 plátků eidam 1 balíček listové těsto 5 lžic plnotučná hořčice 2 lžíce plnotučná hořčice 1 ks červená paprika olej na smažení drcený kmín 1 hrst mouka na vál 1 špetka mletý černý pepř hrubozrnná sůl kmín celý 250 g kysané zelí s mrkví
Postup Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobno nebo na nudličky. Na pánvi na troše oleje osmahneme cibule. Po pár minutách přidáme papriku a pórek a smažíme, dokud cibule není zlatavá. Poté pánev odstavíme
Hladkou moukou si posypeme vál a listové těsto rozválíme. Těsto pomažeme hořčicí, na kterou naskládáme plátkový tvrdý sýr
Potom dokončíme náplň a to tak, že do zeleninové směsi z pánve přidáme kysané zelí. Používám kysané zelí s mrkví, ale jde to i bez mrkve. Dále přidáme 2 rozšlehaná vejce a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše promícháme a poté dáme na plátkový sýr. Vše okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem. Těsto svineme v závin, který pak položíme na plech vyložený pečícím papírem
Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí položený na plechu potřeme vejcem a posypeme ho hrubozrnnou solí a kmínem. Nakonec dáme péct do vyhřáté trouby
Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí můžeme podávat jak teplý, tak studený.