Slávky načerveno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžíce máslo 1 ks cibule 3-4 lžíce kečup 1 lžíce cukr moučka 1 dl červené víno 250 g slávky jedlé (mušle) podle chuti sůl mletý černý pepř 1 lžíce petrželka kudrnka
Postup Slávky načerveno recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a pokrájíme najemno. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do ní slávky, prudčeji opečeme a zmírníme na nižší stupeň. Přilijeme víno, ochutíme solí, pepřem, přidáme kečup a cukr. Za častého míchání dusíme slávky načerveno doměkka.
Před dokončením vmícháme petrželku a zjemníme máslem. Takto připravené slávky můžeme podávat.