Šlehačkové houbičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g máslo 300 g hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání na obalení 3 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr
Postup Šlehačkové houbičky recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, másla a vychlazené smetany vypracujeme na vále těsto, které se nelepí. Po zpracování necháme těsto asi 20 minut odležet v chladničce.
Na vále vyválíme z těsta plát silný asi 5 mm a vykrajujeme houbičky nebo jiné tvary podle fantazie.
Cukroví pečeme přibližně 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Pozor, cukroví se nám nafoukne a zvětší se. Ještě teplé cukroví obalujeme ve směsi cukru moučka a vanilkového cukru.
Šlehačkové houbičky podáváme jako chutné cukroví pro vánoční mlsání.