Šlehačkové karamelky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cukr moučka
500 ml smetana ke šlehání
100 g glukóza nebo med

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (med, cukr, šlehačka) smícháme a přivedeme k varu. Zpočátku směs hodně pění, proto je nutný velký hrnec - na naše množství s obsahem alespoň 3 litry. Suroviny uvaříme do požadované barvy a hustoty. Vyzkoušíme ji tak, že kápneme trochu vařícího karamelu do misky se studenou vodou. Po vychladnutí by se neměl roztékat, ale být stále tvárný.

  2. Hotový karamel nalijeme do formy (pekáče) dobře vymazané olejem nebo vyložené pečicím papírem a necháme vychladnout. Pak jej vyklopíme na naolejované prkénko a rozkrájíme ostrým nožem na kousky - karamelky.

  3. Tip: Šlehačkové karamelky můžeme zvýraznit instantní kávou nebo kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!