Sloní žrádlo na chlebíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 ks brambory 250 ml majonéza 1 ks mrkev 1 ks petržel 5 ks sterilované okurky podle chuti sůl 1 lžíce hořčice lák z okurek mletý černý pepř podle potřeby hrách
Postup Sloní žrádlo na chlebíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemno. Mrkev, petržel a hrášek uvaříme. Vychladlou mrkev a petržel potom spolu se sterilovanými okurkami nastrouháme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a také nastrouháme. Přidáme majonézu a dochutíme pomazánku solí, mletým černým pepřem, hořčicí a lákem z okurek. Do pomazánky můžeme přidat nakrájenou šunku, ale nemusíme.
Připravenou pomazánku namažeme na veku. Chlebíčky můžeme obložit plátkem debrecínky, kolečkem vejce, plátkem sýru, proužkem čerstvé papriky a zelenou petrželkou. Pomazánka by měla vyjít tak na 1 veku - asi 15 plátků.
Sloní žrádlo na chlebíčky výborně chutná a hodí se podávat jako výborná chuťovka při různých příležitostech. Pokud jsme dodrželi postup, úspěch je zaručen!