Smažená jablka s vanilkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 ml mléko
těsto
3 ks vejce
3 ks jablko
hladká mouka
omáčka
600-700 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
čokoláda
smetana ke šlehání
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka.

  2. Připravíme si lívancové těsto z mléka, vajec a hladké mouky. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky promícháme s mlékem a mouky přidáváme podle potřeby. Nakonec přidáme i sníh z bílků.

  3. V těstě obalujeme plátky jablek a smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji.

  4. Z pudinku, mléka a vanilkového cukru si připravíme omáčku, kterou použijeme na přelévání smažených jablek při podávání.

  5. Smažená jablka s vanilkovou omáčkou na talířku dozdobíme ušlehanou smetanou, hoblinkami čokolády a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!