Smažená jablka s vanilkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 ml mléko těsto 3 ks vejce 3 ks jablko hladká mouka omáčka 600-700 ml mléko 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový pudinkový prášek na ozdobu čokoláda smetana ke šlehání podle potřeby olej na smažení
Postup Smažená jablka s vanilkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka.
Připravíme si lívancové těsto z mléka, vajec a hladké mouky. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky promícháme s mlékem a mouky přidáváme podle potřeby. Nakonec přidáme i sníh z bílků.
V těstě obalujeme plátky jablek a smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji.
Z pudinku, mléka a vanilkového cukru si připravíme omáčku, kterou použijeme na přelévání smažených jablek při podávání.
Smažená jablka s vanilkovou omáčkou na talířku dozdobíme ušlehanou smetanou, hoblinkami čokolády a můžeme podávat.