Smažená jablka se zmrzlinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička skořice
2 ks jablko
2 lžíce citronová šťáva
300 g vanilková zmrzlina
těstíčko
1 lžíce cukr
1 lžička olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
60 ml mléko
125 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mléko, sůl a olej. Mouku promícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těstíčka. Necháme několik minut odležet.

  2. Mezitím oloupeme větší jablka a loupáčkem opatrně vypíchneme jádřinec. Jablka pak nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté a rychle pokapeme citronem.

  3. Na široké pánvi zahřejeme dostatečné množství oleje. Kroužky jablek postupně namáčíme v těstíčku a vkládáme do horkého oleje. Z obou stran je smažíme dozlatova.

  4. Smažená jablka necháme okapat na ubrousku. Posypeme moučkovým cukrem, přidáme zmrzlinu, kterou posypeme skořicí. Smažená jablka se zmrzlinou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!