Smažená vepřová ouška recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks mrkev 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 0.3 ks malý celer 10 kuliček celý černý pepř 1 ks malá petržel 500 g vepřová ouška marináda 6 stroužků česnek 1 dl olej 1 lžíce grilovací koření podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Smažená vepřová ouška recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme. Mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme. Vepřová ouška zbavíme nečistot a omyjeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.
Ouška, cibuli, kořenovou zeleninu a koření vložíme do studené osolené vody a vaříme zvolna doměkka.
Z utřeného česneku, oleje a grilovacího koření si připravíme marinádu.
Uvařená vepřová ouška necháme okapat a řádně potřeme marinádou. Uzavřeme do nádoby a marinujeme nejméně 2 dny. Potom ouška nakrájíme na tenké nudličky a prudce osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova.
Marinovaná a smažená vepřová ouška podáváme zatepla. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.