Smažená vepřová žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce kari
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce jarní cibulka
1 lžíce čerstvá chilli paprička
10 ks vepřové žebírko
1 lžíce suché cherry
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová žebírka vložíme do misky se směsí soli, pepře, práškového kari a vína. Žebírka několikrát obrátíme, aby se stejnoměrně namočily, necháme 2 hodiny marinovat.

  2. Smícháme hladkou mouku a postupně v těstě obalíme všechny kusy žebírek.

  3. V předehřátém woku rozpálíme olej, žebírka smažíme 5 minut, potom žebírka vyjmeme a necháme okapat na papírových ubrouscích. Znovu rozpálíme olej a žebírka smažíme ještě 1 minutu. Potom je vyjmeme a znovu osušíme na ubrouscích.

  4. Jarní cibulku a chilli papričku přelijeme vřelým olejem a necháme 40 vteřin stát.

  5. Smažená vepřová žebírka podáváme se směsí soli a pepře, ozdobené jarní cibulkou a chilli papričkou.

  6. Smažená vepřová žebírka nejsou vhodným pokrmem pro děti, jde o velmi ostré jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!