Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 500 g mrkev 500 g brokolice 500 g žampiony omáčka sůl 1 svazeček petrželka pepř 4 lžíce zakysaná smetana 2 kelímky bílý jogurt těstíčko 1 ks žloutek 400 ml voda 300 g polohrubá mouka
Postup Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutek si důkladně rozmícháme s vodou a přidáme mouku - vznikne nám těstíčko, které necháme ustat.
Mezitím si očistíme a opereme zeleninu i houby. Brokolici rozdělíme na růžičky. Mrkev pokrájíme na delší, tlustší proužky a dáme povařit v osolené vodě. Po 5 minutách přidáme brokolici a vaříme dalších přibližně 5 minut. Poté vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.
Máme čas připravit si omáčku - jogurt smícháme se zakysanou smetanou a nadrobno nasekanou petrželkou. Ochutíme pepřem a solí.
Nyní si v hrnci rozpálíme olej. Zeleninu a žampiony namáčíme do těstíčka a dáváme postupně smažit dozlatova. Vytahujeme a dáváme na talíř se savým papírem (zbavíme se tak mastnoty).
Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou můžeme podávat v malých mističkách s omáčkou zvlášť.