Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
500 g mrkev
500 g brokolice
500 g žampiony
omáčka
sůl
1 svazeček petrželka
pepř
4 lžíce zakysaná smetana
2 kelímky bílý jogurt
těstíčko
1 ks žloutek
400 ml voda
300 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutek si důkladně rozmícháme s vodou a přidáme mouku - vznikne nám těstíčko, které necháme ustat.

  2. Mezitím si očistíme a opereme zeleninu i houby. Brokolici rozdělíme na růžičky. Mrkev pokrájíme na delší, tlustší proužky a dáme povařit v osolené vodě. Po 5 minutách přidáme brokolici a vaříme dalších přibližně 5 minut. Poté vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.

  3. Máme čas připravit si omáčku - jogurt smícháme se zakysanou smetanou a nadrobno nasekanou petrželkou. Ochutíme pepřem a solí.

  4. Nyní si v hrnci rozpálíme olej. Zeleninu a žampiony namáčíme do těstíčka a dáváme postupně smažit dozlatova. Vytahujeme a dáváme na talíř se savým papírem (zbavíme se tak mastnoty).

  5. Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou můžeme podávat v malých mističkách s omáčkou zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!