Smažené hovězí v těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 ks vejce 0 ks cibule 2 ks šalotka 1 lžíce kari koření 750 g mleté maso 1 ks jarní cibulka podle chuti sůl olivový olej mletý pepř těsto 0 hrnků voda 3 lžíce olivový olej 2 hrnky hladká mouka
Postup Smažené hovězí v těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme pružné si těstíčko z mouky, vody a olivového oleje. Z těstíčka vytvoříme kouli, kterou necháme přikrytou na teplém místě.
Na olivovém oleji osmahneme nakrájený česnek se šalotkou. Přidáme mleté maso a pomalu smažíme, dokud maso nechytne barvu. K mletému masu přidáme najemno nakrájenou cibuli a dusíme další 2 minuty. Přidáme kari a necháme dusit dalších pár minut. Občas promícháme. Hotovou masovou směs necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme sůl, pepř, vejce, jarní cibulku a dobře promícháme.
Z těsta vyválíme 4 tenká kolečka. Každé kolečko naplníme mletou směsí a kolečko přehneme. Hrany dobře přitiskneme vidličkou. Připravenou masovou směs v těstíčku opečeme v dobře vyhřátém oleji z obou stran dozlatova a odložíme na papírovou utěrku.
Smažené hovězí v těstíčku podáváme se salátem jako hlavní chod.