Smažené hovězí v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks vejce
0 ks cibule
2 ks šalotka
1 lžíce kari koření
750 g mleté maso
1 ks jarní cibulka
podle chuti
sůl
olivový olej
mletý pepř
těsto
0 hrnků voda
3 lžíce olivový olej
2 hrnky hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pružné si těstíčko z mouky, vody a olivového oleje. Z těstíčka vytvoříme kouli, kterou necháme přikrytou na teplém místě.

  2. Na olivovém oleji osmahneme nakrájený česnek se šalotkou. Přidáme mleté maso a pomalu smažíme, dokud maso nechytne barvu. K mletému masu přidáme najemno nakrájenou cibuli a dusíme další 2 minuty. Přidáme kari a necháme dusit dalších pár minut. Občas promícháme. Hotovou masovou směs necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme sůl, pepř, vejce, jarní cibulku a dobře promícháme.

  3. Z těsta vyválíme 4 tenká kolečka. Každé kolečko naplníme mletou směsí a kolečko přehneme. Hrany dobře přitiskneme vidličkou. Připravenou masovou směs v těstíčku opečeme v dobře vyhřátém oleji z obou stran dozlatova a odložíme na papírovou utěrku.

  4. Smažené hovězí v těstíčku podáváme se salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!