Smažené patizony s pikantní omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 g patizon na potření česnek sůl omáčka 3 lžíce olej sůl 2 lžíce ocet 150 ml voda 0.5 ks chilli paprička 1 ks větší cibule 2 ks kyselá okurka chilli koření 3 ks vejce natvrdo 2 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř těstíčko olej sůl 2 ks vejce 150 ml mléko 100 g hladká mouka mletá pálivá paprika
Postup Smažené patizony s pikantní omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
V prvé řadě si připravíme naši pikantní omáčku. Cibuli nastrouháme na struhadle a v hlubší míse smícháme s nakrájenou chilli papričkou, petrželkou, octem, olejem a vodou. Celý obsah mísy rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a vejce natvrdo. Znovu mixujeme a dochutíme solí, pepřem a pro silné povahy ještě trochou chilli koření. Omáčku necháme odstát.
Nyní si připravíme těstíčko na patizony. V míse smícháme vejce, mléko, mouku a olej a důkladně promícháme. Těstíčko by mělo být středně husté. Dochutíme ho mletou pálivou paprikou a solí.
Patizony si oloupeme, nakrájíme na plátky, potřeme česnekem a solí, Poté jednotlivé plátky namáčíme do těstíčka a dáváme do fritovacího hrnce smažit na 3 - 5 minut.
Osmažené patizony naservírujeme na talíře a přelijeme pikantní omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.