Smažené patizony s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g patizon
na potření
česnek
sůl
omáčka
3 lžíce olej
sůl
2 lžíce ocet
150 ml voda
0.5 ks chilli paprička
1 ks větší cibule
2 ks kyselá okurka
chilli koření
3 ks vejce natvrdo
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
těstíčko
olej
sůl
2 ks vejce
150 ml mléko
100 g hladká mouka
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. V prvé řadě si připravíme naši pikantní omáčku. Cibuli nastrouháme na struhadle a v hlubší míse smícháme s nakrájenou chilli papričkou, petrželkou, octem, olejem a vodou. Celý obsah mísy rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a vejce natvrdo. Znovu mixujeme a dochutíme solí, pepřem a pro silné povahy ještě trochou chilli koření. Omáčku necháme odstát.

  2. Nyní si připravíme těstíčko na patizony. V míse smícháme vejce, mléko, mouku a olej a důkladně promícháme. Těstíčko by mělo být středně husté. Dochutíme ho mletou pálivou paprikou a solí.

  3. Patizony si oloupeme, nakrájíme na plátky, potřeme česnekem a solí, Poté jednotlivé plátky namáčíme do těstíčka a dáváme do fritovacího hrnce smažit na 3 - 5 minut.

  4. Osmažené patizony naservírujeme na talíře a přelijeme pikantní omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!