Smažené pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
sůl
1 ks vejce
250 g tvaroh
těsto
voda
500 g hladká mouka
250 g vařené brambory
příloha
kopr
250 g kyselá smetana
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory necháme vychladnout, potom je rozmačkáme a smícháme s moukou a vodou. Vypracujeme vláčné těsto.

  2. Připravíme si náplň. Tvaroh vymícháme se solí a vejcem.

  3. Těsto vyválíme na tenký (2 - 3 mm) plát a pokrájíme na čtverce. Náplň klademe vždy doprostřed čtverce, přeložíme do trojúhelníku a okraje spojíme.

  4. V horkém oleji pirohy smažíme z obou stran dozlatova.

  5. Smažené pirohy podáváme s kyselou smetanou ochucenou nasekaným koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!