Smažené špízy s lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g slanina
0.5 hrnku olej
2 ks cibule
3 ks klobása
4 ks párek
200 g eidam
1 ks červená kapie
1 ks zelená kapie
nálev
0.5 hrnku olej
1 špetka vegeta
0.3 lžičky chilli
špetka oregáno
0.5 lžičky sójová omáčka
1 špetka drcený kmín
0.5 lžičky worcesterová omáčka
1 špetka mletý černý pepř
podle chuti
sůl
omáčka
1 ks cibule
0.5 hrnku voda
1 ks zeleninové lečo ve sklence

Postup přípravy receptu

  1. Klobásky a párky nakrájíme na hrubší kolečka. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii si omyjeme, očistíme od semínek a nakrájíme na čtverečky. Slaninu si nakrájíme na čtverečky. Sýr si nastrouháme na hrubším struhadle.

  2. Do misky si vlijeme olej, přidáme oregáno, mletý pepř, drcený kmín, špetku vegety, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, chilli omáčku a důkladně vše promícháme.

  3. Všechny potraviny střídavě napícháváme na jehly nebo špejle. Naložíme do směsi a necháme 20 minut odpočinout.

  4. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme špízy ze všech stran téměř dozlatova.

  5. Příprava omáčky: Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  6. V hrnci si rozpálíme olej a cibuli osmažíme dozlatova. K osmažené cibuli přidáme zeleninové lečo ve sklence, promícháme a přilijeme malé množství vody. Přikryjeme poklicí a necháme provařit. Hotové lečo podle chuti osolíme.

  7. Při podávání špízů klademe na talíř 2 ks špízu, které přeléváme lečem a posypeme strouhaným sýrem.

  8. Podáváme podle chuti s pečivem nebo různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!