Smažené špízy s lečem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g slanina 0.5 hrnku olej 2 ks cibule 3 ks klobása 4 ks párek 200 g eidam 1 ks červená kapie 1 ks zelená kapie nálev 0.5 hrnku olej 1 špetka vegeta 0.3 lžičky chilli špetka oregáno 0.5 lžičky sójová omáčka 1 špetka drcený kmín 0.5 lžičky worcesterová omáčka 1 špetka mletý černý pepř podle chuti sůl omáčka 1 ks cibule 0.5 hrnku voda 1 ks zeleninové lečo ve sklence
Postup Smažené špízy s lečem recept
Postup přípravy receptu
-
Klobásky a párky nakrájíme na hrubší kolečka. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii si omyjeme, očistíme od semínek a nakrájíme na čtverečky. Slaninu si nakrájíme na čtverečky. Sýr si nastrouháme na hrubším struhadle.
Do misky si vlijeme olej, přidáme oregáno, mletý pepř, drcený kmín, špetku vegety, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, chilli omáčku a důkladně vše promícháme.
Všechny potraviny střídavě napícháváme na jehly nebo špejle. Naložíme do směsi a necháme 20 minut odpočinout.
Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme špízy ze všech stran téměř dozlatova.
Příprava omáčky: Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V hrnci si rozpálíme olej a cibuli osmažíme dozlatova. K osmažené cibuli přidáme zeleninové lečo ve sklence, promícháme a přilijeme malé množství vody. Přikryjeme poklicí a necháme provařit. Hotové lečo podle chuti osolíme.
Při podávání špízů klademe na talíř 2 ks špízu, které přeléváme lečem a posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme podle chuti s pečivem nebo různě upravenými bramborami.