Smažené švestky Esterházy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g cukr olej 2 ks vejce 250 ml voda 150 g hladká mouka 0 kg švestka podle chuti sůl náplň mandle na obalení skořicový cukr
Postup Smažené švestky Esterházy recept
Postup přípravy receptu
-
Ne příliš měkké švestky opatrně vypeckujeme, ale necháme vcelku. Místo pecky vložíme do švestky mandli nebo lískový oříšek.
Z mouky, vajec, vody, cukru a soli uděláme těstíčko. Do něj ponořujeme ovoce a ihned klademe na pánev do rozpáleného oleje. Švestky smažíme dozlatova. Smažené švestky Esterházy dáme krátce okapat na ubrousek.
Smažené švestky Esterházy ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru a ihned podáváme.