Smažené tousty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
máslo
150 g šunka
kmín
kečup
mletá sladká paprika
150 g plátkový sýr
1 ks chlebíčková veka
na obalení
vejce
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou chlebíčkovou veku rozložíme na dvojice krajíčků. Vždy jeden krajíček ze dvojice potřeme slabě máslem. Na každý máslem potřený krajíček položíme velikostně odpovídající plátek sýra, který by neměl příliš přesahovat, osolíme, okmínujeme a jemně posypeme červenou paprikou. Navrch položíme odpovídající plátek šunky. Druhý krajíček ze dvojice potřeme kečupem a dvojici spojíme.

  2. Rozehřejeme si pánev s trochou oleje. Takto připravené tousty obalujeme v rozšlehaném, mírně osoleném vejci a ihned vkládáme na rozehřátou pánev do rozpáleného oleje. Tousty smažíme dozlatova.

  3. Smažené tousty podáváme teplé nebo i studené.

  4. Tousty si můžeme připravit do lednice i několik hodin dopředu. V případě příchodu návštěvy pak pohoštění snadno a rychle dokončíme. Místo šunky můžeme použít i jinou uzeninu - debrecínku, nebo libovější anglickou slaninu. Do vajec na obalení můžeme zašlehat trochu mléka. Chlebíčkovou veku možno nahradit toustovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!