Smažené tvarohové krokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
80 g máslo
200 g hladká mouka
500 g měkký tvaroh
podle chuti
sůl
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout.

  2. Tvaroh, změklé máslo, 4 vejce a sůl dobře promícháme, přidáme prosátou hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto.

  3. Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme krokety a obalujeme je v mouce, rozšlehaných zbylých vejcích a strouhance.

  4. Tvarohové krokety smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a ihned podáváme.

  5. Smažené tvarohové krokety chutnají dobře přelité jogurtem, zakysanou smetanou i ovocným sirupem - záleží na chuti. Nezapomeneme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!