Smažené vejce s náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
5 ks olivy
80 g tuňák v olivovém oleji
1 lžíce čerstvá petrželka
6 ks ančovičky v olivovém oleji
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle chuti
chilli paprička
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, poté je oloupeme a podélně rozpůlíme. Vyjmeme žloutky, které rozmačkáme vidličkou.

  2. Ke žloutkům přidáme ančovičky, olivy nasekané nadrobno a nasekanou čerstvou petrželku. Dále přidáme tuňáka, kterého jsme slili a také rozmačkali. Přidáme špetku pepře a pár lžic olivového oleje. Vše vymícháme v hladký krém. Můžeme přidat i pikantní papričku.

  3. Krémem naplníme polovinu bílků bez žloutků a druhými půlkami opatrně přitiskneme. Plněná vajíčka obalíme v klasickém trojobalu. Plněná vajíčka smažíme v připraveném oleji dozlatova. Poté je ukládáme papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.

  4. Smažené vejce s náplní podáváme jako chuťovku nebo předkrm. Recept se bude jistě hodit i na Velikonoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!