Smažený hermelín se šunkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks hermelín trojobal sůl 2 ks vejce strouhanka 2-3 lžíce mléko hladká mouka náplň 4 plátky šunka 2 lžíce plnotučná hořčice
Postup Smažený hermelín se šunkou recept
Postup přípravy receptu
-
Hermelín rozřízneme naplocho na dvě půlky, ale ne až do kraje, takže nám vznikne kapsa.
Kapsu opatrně rozevřeme, potřeme hořčicí, vložíme plátek šunky nebo salámu a opět přiklopíme, podle potřeby sepneme párátkem, ale obvykle stačí, když hermelín dobře obalíme.
Připravíme si trojobal, ve kterém sýry obalujeme v pořadí - mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Přebytečnou strouhanku opatrně oklepeme.
Rozpálíme si fritézu nebo v pánvi vyšší vrstvu oleje a sýry smažíme dozlatova. Pokud začnou vytékat, okamžitě je vytáhneme. Pokud chceme předejít tomu, aby vytekly, dáme je nachvilku vychladit do lednice.
Hotové hermelíny ihned podáváme. Příloha záleží na chuti a fantazii.