Smažený hermelín se šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks hermelín
trojobal
sůl
2 ks vejce
strouhanka
2-3 lžíce mléko
hladká mouka
náplň
4 plátky šunka
2 lžíce plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín rozřízneme naplocho na dvě půlky, ale ne až do kraje, takže nám vznikne kapsa.

  2. Kapsu opatrně rozevřeme, potřeme hořčicí, vložíme plátek šunky nebo salámu a opět přiklopíme, podle potřeby sepneme párátkem, ale obvykle stačí, když hermelín dobře obalíme.

  3. Připravíme si trojobal, ve kterém sýry obalujeme v pořadí - mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Přebytečnou strouhanku opatrně oklepeme.

  4. Rozpálíme si fritézu nebo v pánvi vyšší vrstvu oleje a sýry smažíme dozlatova. Pokud začnou vytékat, okamžitě je vytáhneme. Pokud chceme předejít tomu, aby vytekly, dáme je nachvilku vychladit do lednice.

  5. Hotové hermelíny ihned podáváme. Příloha záleží na chuti a fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!